چطور استعدادهایمان را پرورش دهیم؟ راهنمای عملی در 7 مرحله

تاریخ: ۲۳ آذر ۱۳۹۵
پرورش استعدادها

امروز روز چهار از هفته‌ی رویداد است و می‌خواهیم در رابطه با «توسعه‌ی فردی و پرورش استعدادها» صحبت کنیم. بعد از این‌که فهمیدید به چه چیزی علاقه دارید (یعنی درواقع بعد از این‌که استعدادهای‌تان را کشف کردید) نوبت به یادگیری و بعد هم پرورش استعدادها می‌رسد. رعایت مراحل زیر به شما کمک خواهد کرد تا گام‌هایی محکم رو به جلو بردارید.

1- پایان را در ابتدا مجسم کنید

خودتان را پس از پنج یا ده سال تصور کنید و به این سوال پاسخ دهید که “در طول این مدت به چه موفقیت‌هایی دست پیدا خواهید کرد؟”. بعد از این کار باید سعی کنید اهداف‌تان را به شکل کمّی درآورید و آن‌ها را یادداشت کنید. برای این‌که رسیدن به اهداف واقعا عملی باشد، باید آن‌ها را به هدف‌های کوچک‌تر و کوتاه‌مدت‌تر تقسیم و مسیرتان به سمت هدف نهایی را مرحله به مرحله ترسیم کنید.

2- نقشه‌های پشتیبان داشته باشید

بعد از مشخص کردن اهداف و مسیر اصلی رسیدن به آن‌ها، سعی کنید چند جایگزین نیز برای برنامه‌هایی که در نظر گرفته‌اید، پیدا کنید. این مسئله باعث می‌شود که در صورت برخوردن به مشکلات و موانع، متوقف نشوید و بتوانید به راحتی به مسیرتان ادامه دهید.

3- از تمام منابع موجود بهره ببرید و یک مربی خوب پیدا کنید

سایت‌هایی که محتوای مرتبط با حوزه‌ی استعداد شما دارند را دنبال کنید. ویدئوهای آموزشی را ببینید و کتاب بخوانید. در صورت لزوم در کلاس‌های حضوری هم شرکت کنید. با آزمون و خطا خواهید فهمید که کدام‌یک از این منابع بیش‌ترین بازدهی را برای شما دارند.

منظور از مربی کسی‌ست که قبلا در حوزه‌ی مورد علاقه‌ی شما موفق شده و حالا فردی مقبول است. هیچ چیز نمی‌تواند به اندازه‌ی داشتن کسی که حاضر است وقت و تجربه‌اش را در اختیار شما بگذارد، روی پرورش استعدادهای شما تاثیر مستقیم داشته باشد. کسی که تلاش شما را ببیند و بازخوردهای لازم را به موقع در اختیارتان قرار دهد، موثرترین عامل برای پیشرفت شما خواهد بود.

4- آموخته‌های خود را به کار بگیرید

منتظر پیش آمدن فرصت‌ها نباشید. فعالیت‌هایی را جست‌وجو کنید که بتوانید در فرآیند انجام‌شان از آن‌چه که آموخته‌اید، استفاده کنید. دانستن تئوری بدون کسب تجربه منجر به پرورش واقعی استعدادها نخواهد شد. انجام دادن، یکی از بهترین راه‌های یادگیری‌ست.

5- در ابتدای راه به فکر مسائل مادی نباشید

اگر بخواهید به محض شروع راه برای پرورش استعدادهای‌تان از آن‌ها پولی به دست آورید، احتمالا خیلی سریع سرخورده و ناامید خواهید شد. پرورش درست استعدادها و تبدیل آن‌ها به مهارت، فرآیندی زمان‌بر است. اما اگر ناامید نشوید و به اندازه‌ی کافی روی مهارت‌هایی که می‌خواهید وقت بگذارید، قطعا می‌توانید در آینده از سمت آن‌ها به نفع مادی هم دست پیدا کنید.

6- مسئولیت‌های بیش‌تری قبول کنید

مسئولیت بیش‌تر یعنی فرصت‌های بیش‌تر و رشد بهتر استعدادها. هرچقدر مسئولیتی که قبول کرده‌اید بزرگ‌تر باشد، چالش‌هایی که با آن مواجه خواهید شد نیز جدی‌تر خواهند بود و شما خواهید توانست با حل کردن آن‌ها دانش و تجربه‌تان را بیش از پیش افزایش دهید و به رشد و توسعه‌ی فردی دست پیدا کنید.

7- تسلیم نشوید و ادامه دهید

اراده‌ی قوی عاملی‌ست که می‌تواند تفاوت میان شکست و پیروزی را رقم بزند. هرگز در مقابل سختی‌ها تسلیم نشوید. اگر تلاش کنید و موفق شوید،  اعتماد به نفس بیش‌تری پیدا خواهید کرد و حتی اگر موفق نشوید هم چیزهای جدیدی یاد خواهید گرفت. اما اگر تسلیم شوید، مجبورید کارتان را از یک پله پایین‌تر و چند قدم عقب‌تر ادامه دهید.

یادگیری و پرورش استعدادها فرآیندی‌ست که هیچ‌وقت تمام نمی‌شود و باید در تمام طول عمر ادامه داشته باشد. به یاد داشته باشید که همیشه جا برای بهبود وجود دارد…

 

مطالب مرتبط

نظرات بازدیدکنندگان

  1. جراح گفت:

    واقعا سایت عالی و مفیدی دارید . مرسی .

  2. خواجه محمد نعیم قادری گفت:

    وب سایت عالی و دارای محتوای مفید و ارزشمند است . که از مطالب آن همواره کسب فیض می کنم. بنابراین از زحمات شما تشکر و قدردانی می کنم . با درود فراوان

    1. عاطفه محمودی گفت:

      با تشکر از نظر شما. خوشحالیم که ایوند برای شما مفید بوده است. برایتان آروزی موفقیت و سلامتی داریم 🙂

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *