در کدام رویدادها شرکت کنیم؟

موضوع: چرا رویداد
تاریخ: ۲۵ بهمن ۱۳۹۵
در کدام رویدادها شرکت کنیم؟

پاسخ به این سوال که «در کدام رویدادها شرکت کنیم؟» می‌تواند کار سختی باشد. این‌که چند ساعت یا حتی چند روز کارتان را کنار بگذارید و خودتان یا با همراهی تیم‌تان در یک رویداد تخصصی و حرفه‌ای شرکت کنید، به نظر کار جالب و درستی می‌رسد اما وقتی شروع می‌کنید به فکر کردن درمورد مرخصی و مسافرت احتمالی و هزینه‌ی شرکت در رویداد و کارهایی که در مقصد انجام خواهید داد، قضیه کمی پیچیده‌تر می‌شود.

پس چطور می‌شود فهمید که یک رویداد “ارزش” شرکت کردن به تنهایی یا با تیم همکاران را دارد یا نه؟ واقعیت این است که تصمیم شما در نهایت وابسته به نوع فعالیت، اهداف و بودجه‌تان است. اما پاسخ دادن به این 9 سوال هم می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید کدام رویدادها ارزش شرکت دارند؛ حتی اگر در یک شهر دیگر برگزار شوند.

۱- آیا رویداد به شما کمک خواهد کرد تا روابط حرفه‌ای بهتری بسازید؟

خیلی از ما ارزش ساختن روابط حرفه‌ای را با کسانی که می‌توانند به‌راحتی تبدیل به مشتریان یا شرکای تجاری و کاری ما شوند، دست کم می‌گیریم. فشردن دست یک نفر و گفتن جمله‌ی «از این‌که بالاخره شما را حضوری می‌بینم خوش‌حال‌ام» می‌توانند تفاوت یک رابطه‌ی معمولی با یک رابطه‌ی تنگاتنگ و مفید را رقم بزنند.

اگر کسانی که از قبل تا حدودی آن‌ها را می‌شناسید و یا افرادی که می‌دانید آشنایی با آن‌ها می‌تواند برای‌تان مفید باشد، در رویدادی شرکت می‌کنند -حتی اگر این رویداد در شهری دیگر برگزار می‌شود- هزینه‌ی شرکت در آن می‌تواند به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری در آینده برای شما و مسیر شغلی‌تان مفید باشد.

۲- آیا رویداد برای شما سرنخ‌های خوب فروش به ارمغان خواهد آورد؟

به این فکر کنید که آیا می‌توانید کالا یا خدمات خود را در حاشیه‌ی این رویداد بفروشید یا نه. ممکن است غرفه‌های کوچکی هم در محوطه‌ی رویداد در دسترس باشند که دقیقا برای همین کار ساخته شده‌اند.

براساس اندازه‌ی رویداد، افرادی که در آن شرکت می‌کنند، محل قرار گرفتن غرفه‌ی احتمالی و میزان درآمد میانگین شما از هر فروش، تصمیم بگیرید که شرکت در یک رویداد بزرگ (مثلا یک نمایش‌گاه) ارزش‌اش را دارد یا نه.

۳- آیا امکان ثابت کردن نرخ بازگشت سرمایه به مدیران رده‌بالا وجود دارد؟

نرخ بازگشت سرمایه معیاری است که -به‌خصوص اگر در حوزه‌ی بازاریابی فعال باشید- احتمالا با آن آشنا هستید. این عدد نشان می‌دهد که به ازای هر واحد پولی که خرج می‌کنید، چقدر سود به دست خواهید آورد.

اما مسئله این است که محاسبه‌ی دقیق بازگشت سرمایه تنها وقتی ممکن خواهد بود که در رویداد شرکت کرده باشید و میزان فروش‌تان هم مشخص شده باشد. اما برای این‌که بتوانید میزان بازگشت سرمایه را به‌صورت تقریبی به مدیران رده‌بالای شرکت گزارش دهید، می‌توانید از این موارد استفاده کنید:

  • هزینه‌ی فرصت: اگر شما و تیم‌تان در رویداد شرکت نکنید، چه چیزی را از دست خواهید داد؟ فرصت برقراری ارتباط با چه کسانی؟ کدام مهارت‌ها که می‌توانند به کار شما و سازمان‌تان کمک کنند؟ ممکن است مشخص کردن این موارد آن‌قدرها ساده نباشد، اما شاید بتوانید با یک جست‌جو درمورد دوره‌های قبلی رویداد و نظرات شرکت‌کنندگان یا کسب اطلاع درمورد برگزارکننده، هزینه‌ی فرصت عدم شرکت در رویداد را به دست آورید.
  • رقبا: آیا رقبای شما در رویداد شرکت خواهند کرد؟ آیا در دوره‌های قبلی شرکت کرده‌اند و نتایج خوبی به دست آورده‌اند؟ اگر بتوانید به این سوالات پاسخ دهید، احتمالا می‌توانید حضور جدی در رویداد را برای مدیران‌تان توجیه کنید.

۴- آیا امکان ارائه و سخن‌رانی در رویداد وجود دارد؟

برای به دست آوردن ارزش از یک رویداد، لازم نیست فقط شرکت‌کننده‌ی آن باشید. ممکن است امکان یک سخن‌رانی کوتاه در حوزه‌ای که شما در آن متخصص‌اید، وجود داشته باشد. پس از بررسی وبسایت یا صفحه‌ی مربوط به رویداد، می‌توانید در این مورد با برگزارکننده‌ی آن صحبت کنید و ضمن معرفی خودتان از تمایل خود برای صحبت در رویداد بگویید. این کار جای‌گاه شما را به‌عنوان یک متخصص تثبیت می‌کند و حضور شما در رویداد را هم کاملا توجیه می‌کند.

۵- آیا امکان ارتباط گرفتن با سایر شرکت‌کنندگان از طریق شبکه‌های اجتماعی وجود دارد؟

گاهی اوقات برقراری ارتباط با دیگر شرکت‌کنندگان رویداد می‌تواند بسیار مفید باشد. بسیاری از رویدادها در شبکه‌های اجتماعی پروفایل خاص خودشان را خواهند داشت؛ مثلا یک صفحه‌ی توییتر. علاوه بر دنبال‌کنندگان صفحه‌ی رویداد، هشتگ‌های خاص هر رویداد هم می‌توانند راه مناسبی برای یافتن دیگر شرکت‌کنندگان باشند. یک تجربه‌ی مشترک مثل شرکت در یک رویداد خاص، می‌تواند آغازگر یک رابطه‌ی سودمند برای شما و صفحات‌تان در شبکه‌های اجتماعی باشد.

۶- آیا می‌توانید درمورد رویداد پست وبلاگ بنویسید؟ (و آیا این پست وبلاگ عمل‌کرد خوبی خواهد داشت؟)

به‌خصوص اگر تولید محتوا به عنوان یکی از استراتژی‌های بازاریابی کسب‌وکار شما باشد، تولید چند پست وبلاگ و گزارش خوب از ارزش بالایی برای‌تان برخوردار خواهد بود. به همین خاطر وقتی که می‌خواهید برای شرکت در رویدادی تصمیم بگیرید، بهتر است کمیت و کیفیت محتوایی که می‌توانید با شرکت در آن تولید کنید را هم در نظر بگیرید.

نوشتن درمورد تجربیات، می‌تواند فرصت خوبی برای جذب مخاطبین جدید و برقراری ارتباط بهتر با خوانندگان باشد. اگر پست وبلاگ شما از کیفیت بالایی برخوردار باشد احتمالا از طرف برگزارکنندگان رویداد نیز به اشتراک گذاشته خواهد شد و بازدیدکنندگان جدیدی برای‌تان به ارمغان خواهد آورد.

۷- اگر در محل کارتان نباشید، وظایف‌تان چگونه انجام داده خواهند شد؟

اگر خودتان یا تیم‌تان -برای شرکت در رویداد- یک یا چند روز در محل کارتان حاضر نباشید، کارهایی که باید انجام دهید چه سرنوشتی پیدا خواهند کرد؟ بهتر است فرآیند انجام شدن کارها در این حالت کاملا مشخص باشد. سعی کنید برای ایمیل کاری‌تان یک پاسخ اتوماتیک در نظر بگیرید تا کسانی که پیغام کاری برای‌تان ارسال می‌کنند، بیش از حد منتظر پاسخ نمانند.

۸- آیا شرکت در رویداد در بهتر شدن شما و تیم‌تان موثر خواهد بود؟

رویدادهای خوب نه‌تنها به شما این امکان را می‌دهند که با افراد جالب و الهام‌بخشی آشنا شوید، بل‌که باعث می‌شوند چیزهای جدید بسیاری هم یاد بگیرید. پس وقتی می‌خواهید درمورد شرکت در یک رویداد تصمیم بگیرید، حتما به این فکر کنید که شما یا افراد تیم‌تان چه مهارت‌های موثر و جدیدی در این رویداد به دست خواهید آورد. این مسئله با شرکت چند تیم از یک سازمان در رویداد، پررنگ‌تر هم خواهد شد و تیم‌ها -ضمن بهبود روابط بین‌تیمی‌شان- درمورد فعالیت‌ها هم‌دیگر اطلاعات بیش‌تری به دست خواهند آورد.

۹- آیا رویداد فرصت خوبی برای تیم‌سازی در اختیار شما قرار خواهد داد؟

فعالیتی که اعضای تیم کاری شما را از شرکت بیرون ببرد و در فضای دیگری قرار دهد که بتوانند به‌راحتی با یک‌دیگر ارتباط برقرار کنند، می‌تواند در فرآیند تیم‌سازی‌تان بسیار موثر باشد. به وجود آمدن این ارتباطات باعث می‌شود که افراد انرژی بیش‌تری روی کارشان بگذارند و از شغل‌شان هم راضی‌تر باشند.

پس دفعه‌ی بعد که از خودتان می پرسید «بهتر است در کدام رویدادها شرکت کنیم؟» و به دنبال یک رویداد مناسب برای خودتان یا اعضای تیم‌تان هستید، این سوالات را در ذهن داشته باشید تا بتوانید راحت‌تر تصمیم بگیرید.

مطالب مرتبط

نظرات بازدیدکنندگان

  1. سندباد گفت:

    ممنون
    برای من خیلی مفید بود

    1. از شما ممنونیم بابت وقتی که برای خوندن و نظر دادن صرف کردید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *