بازی‌ فکری و فعالیت ذهنی چه نقشی در تقویت ذهن ما ایفا می‌کند؟

موضوع: مطالب دیگر
تاریخ: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸
بازی فکری

در این مقاله تاثیر فعالیت ذهنی و بازی فکری بر عملکرد بهتر مغز توضیح داده می‌شود. تحقیقات ثابت کرده است که مغز ما در هر سنی، قابلیت آموزش و تغییر دارد.


کاملا واضح است که ورزش و تمرین‌های فیزیکی منجر به زندگی طولانی‌تر و شادتری برای ما می‌شود. حالا این سوال مطرح می‌شود که فعالیت ذهنی چه تاثیری دارد؟ طبق تحقیقات اخیر در علوم اعصاب، مغز ما در سن ۱۶ تا ۲۵ سالگی به ماکزیمم فعالیت خود می‌رسد و پس از این محدوده سنی فعالیت شناختی مغز به تدریج کاهش می‌یابد. برای بیشتر ما این خبر خوشایندی نیست. اما خبر خوب این است که مهم نیست در چه سنی هستید یا کارتان چیست؛ علم ثابت کرده است که تمرین‌ ذهنی و بازی‌ فکری باعث تقویت مغز ما می‌شود.

بازی‌‌ فکری برای فعالیت بیشتر مغز

ما معمولا از جدول و سودوکو به منظور فعالیت ذهنی استفاده می‌کنیم. همه ما باید تمرینات ذهنی مخصوص به خودمان داشته باشیم. تمریناتی که روی حافظه، منطق، توجه و مهارت‌های کلامی ما موثر باشند. مغز ما نوروپلاستیک است به این معنی که در طول زمان قابلیت تغییر دارد و ما می‌توانیم فعالیت مغزمان را مثل یک مجسمه ساز بهبود بخشیم.
مغز ما از هر چیزی که در معرض آن قرار بگیرد متاثر است. مردم، موسیقی، محیط کار حتی فعالیت‌های فیزیکی روزمره. سوال این است که چگونه سیم پیچی مغزمان را بهتر کنیم؟
این جاست که بازی‌ فکری و پازل‌‌ها وارد صحنه نمایش می‌شوند. ما می‌توانیم تناسب ذهنی خود را با بازی‌ های فکری که ذهن ما را به چالش می‌کشند افزایش دهیم.

بازی فکری

عبارت “یا ازش استفاده کن، یا آن را از دست بده” برای سن مغز ما کاملا کاربرد دارد. اگر ما از مغزمان در فعالیت‌های چالشی استفاده نکنیم و آن را در معرض تجربیات جدید قرار ندهیم، دریافت کننده‌های عصبی مغز کم کم از بین می‌روند.
تحقیقی در موسسه ماکس پلانک نشان داده است که فعالیت ذهنی حافظه افراد از هر گروه سنی را بهبود می‌بخشد. به طور کلی ۱۰۱ جوان از رنج سنی ۲۱ تا ۳۰ سال و ۱۰۳ میانسال ۶۵ تا ۸۰ ساله در این مطالعه شرکت داشتند. هر دو گروه تحت تمرینات ذهنی ۱۰۰ ساعته قرار گرفتند که متمرکز بر حافظه و سرعت پردازش بود.

بازی فکری

یک مطالعه دیگر نشان داد که فعالیت ذهنی حتی پس از ظهور علائم بیماری زوال عقل هم موثر است. پروفسور Sylvie Belleville از فعالیت‌های فکری برای جلوگیری از بیماری آلزایمر استفاده کرد. نتیجه به این صورت بود که شرکت در بازی‌ فکری حافظه افراد بیمار را بهبود بخشید. این مطالعات و تحقیقات بسیار دیگر به وضوح نشان می‌دهد که مغز ما آموزش پذیر است.

بازی فکری

بازی‌ فکری، ذهن ما را وادار می‌کند که از راه‌های جدید فعالیت کند. اینگونه فعالیت‌های جانبی، ذهن ما را تازه و خلاق نگه می‌دارد. ما معمولا در فعالیت‌های روزمره‌مان غرق می‌شویم و این فعالیت‌های روزمره کمک چندانی به فعالیت ذهنی ما نمی‌کنند. ولی هیچ وقت دیر نیست. از همین امروز در بازی‌ها و چالش‌های فکری شرکت کنیم و ذهنمان را به چالش بکشیم!

بازی فکری

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *